Příspěvěk pana G. Kománka, který reálně ukazuje na úbytek zeleně, pokud by došlo k zamýšlené přestavbě severní části Odry a v Katovické ulici by byla realizována dvouproudová komunikace.

21.06.2018 16:10

    Příspěvěk pana G. Kománka viz. foto, který reálně ukazuje na úbytek zeleně, pokud by došlo k zamýšlené přestavbě severní části Odry a v Katovické ulici by byla realizována dvouproudová komunikace.

 

Majitel Odry chce z důvodu zásobování Odry rozšířit vozovku ulice Katovická o cca čtyři metry směrem k našemu domu. Parkoviště se také o tolik posune a má zabrat minimálně stávající plochu s vegetací a stromy. Trávník bude nahrazen asfaltem a stromy budou vykáceny. To znamená, že zmizí stávající pruh zeleně mezi chodníkem a vozovkou v celé délce od začátku chodníku před nárožím domu Katovická 402/22 až ke schodům u bývalé trafostanice.  V parku narovnáním esíčka pod schody  pravděpodobně zmizí celý oblouk parku s trávou a vzrostlými stromy.  Celkem by mělo být poraženo 20 - 25 stromů. Na všech fotografiích je zobrazena vegetace  kolem chodníku, který je na severní straně našeho domu a ulice Katovická z nadhledu z osmého patra. Fotografie z chodníku zachycují vzrůst a sílu kmenů stromů, které by měly být odstraněny. Současný stav je zdokumentován na fotografiích ze dne 14.6.2018.

 

 

—————

Zpět