Terasa za domem. Jak je to s bývalým Telecomem?

06.11.2008 17:42

 

Mnozí z Vás se na naší první informační schůzce dotazovali, jak je to vlastně s nebytovými prostory pod a za naším domem, zejména terasami. Součástí prodeje budou pouze ty nebytové prostory, které jsou v majetku města! Při náhledu do katastru nemovitostí lze dohledat, které nebytové prostory do majetku města patří, a které nikoliv.

 

Nebytové prostoty se tedy rozdělují: 

1. Na ty, co jsou součástí technologického celku. Například ty, co se nacházejí  pod naším domem - různé sklady, dílny, kadeřnictví, krejčovství atd. Dále to jsou prostory pod  tzv. "malou terasou"  (Mezi vchody 410 až 412 - v níže uvedeném obrázku označena modře). To je ta terasa, pod kterou se nachází videopůjčovna a hospoda. Tyto prostory by měly být  předmětem odkupu. 

 

2. Na ty, co nejsou součástí technologického celku. Jedná se zejména o č.p.765, tedy tzv. "velkou terasu" (V níže uvedeném obrázku označena červeně.). Jsou to prostory po bývalém Telecomu (nyní je vlastní firma Betatel), které se rozprostírají pod "velkou terasou" (bývalá telefonní ústředna) za naším bytovým domem. Do těchto prostor je vjezd skrz náš dům, avšak mají své vlastní popisné i parcelní číslo. Tyto prostory (pod terasou mezi vchody 405-409) po bývalém Telecomu  by neměly být součástí prodeje.

 

 

 

Stáhnout mapu ve formátu GIF 

 

Někteří z vás se zajímali, zda budeme moci dále vstupovat na "velkou terasu", i když nebude naše.

Odpověd zní: Ano, budeme. Tato terasa bude i nadále volně přístupná.

 

Přípravná skupina se bude touto problematikou nadále zabývat ve spolupráci s MČ P8 a bude vás o výsledcích informovat. Zde uvedené informace vycházejí z veřejně dostupných zdrojů. Více bude známo po zpřístupnění stavební dokumentace.

 

Ctirad Bayer + Pavel Vágner

 

Tip: Pokud chcete tento článek vytisknout, tak použite vpravo nahoře tlačítko "Tisk". Článek můžete distribuovat/vyvěsit ve vašem vchodě.

—————

Zpět